“ Voor Sanofi is het erg belangrijk dat de productie en distributie van onze geneesmiddelen en vaccins gecontinueerd wordt, zodat iedereen die onze medicijnen nodig heeft deze kan gebruiken. We monitoren de situatie dan ook zeer zorgvuldig. Er zijn maatregelen genomen om te kunnen zorgen voor “business continuïteit”. Hierdoor blijft de voortzetting van de productie en distributie van onze geneesmiddelen en vaccins mogelijk. We doen er alles aan om onze geneesmiddelen en vaccins beschikbaar te houden. Updates vanuit Sanofi rondom het Corona/COVID-19 virus kunt u hier vinden.

Voor specifieke en persoonlijke vragen over een (gediagnosticeerd) ziektebeeld en Corona, verwijzen wij naar uw behandelend arts en eventueel de richtlijnen zoals gecommuniceerd door het RIVM. ”

Welkom op de Ziektevangaucher.nl

Deze website biedt u uitgebreide informatie over de ziekte van Gaucher om u te ondersteunen bij
het omgaan met de uitdagingen die de ziekte met zich mee kan brengen.

Palette Color
primary_color

Is het erfelijk?

Erfelijkheidsonderzoek is een goede methode om erachter te komen of andere familieleden de ziekte van Gaucher ook hebben of dragers van het defecte gen zijn.

Hoe krijg je Gaucher?

Of iemand wel of niet de ziekte van Gaucher heeft, hangt af van de zure bèta-glucosidase (of afgekort, GBA) genen die die persoon van zijn of haar ouders heeft gekregen.