Leven met gaucher

Als bij u de ziekte van gaucher is vastgesteld, zal uw behandeling vaak plaatsvinden in een gespecialiseerd behandelcentrum. Omdat de ziekte zich per persoon op een andere manier manifesteert, zult u een aantal onderzoek moeten ondergaan om erachter te komen hoe dat in uw geval is.

Deze onderzoeken kunnen bijvoorbeeld bestaan uit:

  • bloedonderzoek

  • beeldvormend onderzoek (MRI, CT, röntgen)

  • longonderzoek

  • hersenscans

Als artsen meer inzicht hebben in de manier waarop de ziekte van Gaucher zich bij u manifesteert, kunnen zij een plan opstellen voor uw behandeling en begeleiding. Dit plan kan diverse verschillende behandelingen omvatten om de verschillende symptomen van de ziekte onder controle te houden.

Raadpleeg uw behandelend arts voor meer informatie over de behandeling van de ziekte van Gaucher. Als u gedurende een behandeling voor de ziekte van Gaucher enige bijwerking ondervindt, neem dan onmiddellijk contact op met uw behandelend arts.

Het AMC behandelcentrum voor de ziekte van Gaucher is gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van patiënten met de ziekte van Gaucher. In dit centrum werken artsen en andere zorgverleners die gespecialiseerd zijn in de behandeling van de ziekte van Gaucher.

Klik hier voor meer informatie over het AMC behandelcentrum voor de ziekte van Gaucher.